PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Bitcoin Slovenija
 

Alpha Technology sprejema prednaročila za prvi LTC ASIC miner

Objavljeno: 05.01.2014 ob 18:10
Alpha Technology sprejema prednaročila za prvi LTC ASIC miner

Litecoin ASIC miner

Podjetje Alpha technology s sedežem v Veliki Britaniji je začelo sprejemati prednaročila za ASIC minerje. V ponudbi imajo dva minerja, zmogljivejšega s 25Mh/s ter porabo 600W ter šibkejšega s 5Mh/s in porabo 100W. Cena slednjega je 1630 EUR, prvega pa 6581 EUR. Za prednaročilo želijo imeti 30% avans, odpošiljati naj bi začeli najkasneje do začetka septembra 2014.

Pri trenutni težavnosti (s trendom naraščanja) bi z zmogljivešim na dan narudarili okoli 6.5 LTCja kar pri trenutnem tečaju (19.2EUR) znese 126 EUR/dan, šibkejši pa bi narudaril za 25 EUR LTCjev. Seveda to velja v tem trenutku, ko bodo (če sploh) ASIC minerji na voljo, bo težavnost verjetno že nekajkrat višja s tem pa bo nekajkrat nižji tudi zaslužek. Pri tem velja omeniti še porabo električne energije, a je ta v primerjavi s porabo GPU (grafičnih kartic) skoraj zanemarljiva. 600W bi vas na dan prišlo okoli 14,4kWh kar znese približno 2,2 EUR. Pod črto gledano bi bil vaš dnevni dobiček (po obdavčitvi bi bil seveda nižji) okoli 124EUR, investicija pa bi se vam povrnila v 53 dneh. Seveda le v teoriji, saj minerji še niso na voljo in kot smo že omenili, je težavnost rudarjenja v vzponu.

Za na konec bi še omenili, da z nakupom opreme za rudarjenje vedno prevzemate tveganje. V konkretnem primeru je tveganje še višje, saj minerji še niso na voljo, podjetje deluje nekoliko neprofesionalno (tako s sedežem kot tudi s predstavitvenim video posnetkom), garancija na opremo pa je le 6 mesecev. 

Video predstavitev minerja

Slika sedeža

 

Komentarji (1)

#1 - Pero88, 06.01.2014 ob 0:26
Še en zanimiv pogled je ta, da obstaja velik dobrih podjetji za asic bitcoin minerje. Če bi se to dal nardit za litecoin swm prepričan, da bi to že naredili. Verjetn so že poskušali pa se zarad rama al nečesa ne izplača. Majo ogromno inženirjev in kapacitete, da bi vse preverili. Tale alpha technologies je po moje en velik nateg in bullshit!!! Na predstavitvenwm video posnetku rudarijo s 40kh/s. Kje oni vidijo 5Mh/s??? Mal se zajebavajo! Folk bo pa itak kupoval...pa naj, jaz ne bom, in tut ne bi, če bi mel dnar!