PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Bitcoin Slovenija
 

Kako rudariti bitcoin?

Objavljeno: 21.12.2013 ob 17:57
Kako rudariti bitcoin?

Bitcoin rudarjenje

Pred leti oz. v začetnem obdobju spletne valute bitcoin se je ta rudail s pomočjo procesorske moči, torej CPU. Ko so ugotovili, da je rudarjenje s pomočjo grafičnih kartic (GPU) učinkovitejše, je rudarjanje s CPU postalo zastarelo in se ne uporablja več. Z nastopom t.i. ASIC naprav pa se je opustilo tudi rudarjenje z GPU. 

Bitcoin se dandanes rudari predvsem z ASIC rudarji (ASIC miner). Na svetu se z njihovo proizvodnjo ukvarja več podjetji. Med večjimi so spodnja:

Vsem je skupno to, da so ASIC minerji razmeroma dragi (predvsem za "navadne smrtnike") ter, da so najnoveši modeli (z največji t.i. "hash rate-i") praviloma v danem trenutku nedobavljiva in jih je potrebno naročiti. Roki dobav so nedoločeni zato lahko nanje čakate nekaj mesecev in tudi do leto in več.

Cenovno bolj dostopni so USB ASIC minerji vendar so zaradi nizkega hash razmerja neučinkoviti oz. drugače rečeno, bi več porabili za elektriko kot pa bi narudarili bitcon-ov.

Če imate kakšno vprašanje o bitcoin rudarjenju, ga zapišite v komentar.

Komentarji (2)

#1 - Bitcoin, 21.12.2013 ob 19:54
Pa rudariti je potrebno v poolih drugač se ne splača.
#2 - rico, 25.02.2021 ob 21:40
Rudarstvo kriptovalut (digitalni denar). Brez pologa, popolnoma BREZPLAČNO. 0,5mBTC vas čaka ob registraciji. Računalnik deluje za vas, za vašo denarnico. Med delom v računalniku deluje v ozadju. Enostavne nastavitve .. https://computta.com/?ref= 640955